Este week-end – Pentru sufletul tău

()

Joc

Bună dimineața!

Este week-end!

Sunt momentele acelea în care cei mai mulți dintre noi se odihnesc, se întâlnesc cu prietenii, pleacă în drumeții…..

Sunt unii care aleg să rămână acasă. Pentru aceștia din urmă am câteva sugestii.

Sugestii de film: am văzut recent două filme care m-au impresionat și pentru că nu mă hotărâsc ce să aleg vă las pe voi să vă decideți.

Un film excepțional: Godnight Mister Tom

John Thaw, William Armstrong

Pe fundalul celui de-a doilea razboi mondial si al bombardarii Londrei se desfasoara povestea induiosatoare a unui batran singuratic pentru care viata are din nou un sens cand ia in grija un baiat de 11 ani. Tom Oakley traieste singur cu amintirile lui intr-o zona rurala din Anglia, dar se imprieteneste cu micul William, care a fost trimis la tara din cauza bombardamentelor asupra Londrei. Baietelul speriat se simte tot mai bine in mediul rural. Cand mama lui William il cheama la Londra, Tom lupta pentru ca baiatul sa nu se intoarca in orasul ravasit de razboi.

http://www.zfilmeonline.org/goodnight-mister-tom-1998-online-subtitrat/

Un film care merită efortul de a fi vizionat până la capăt, la un moment dat este extrem de dur.

The Railway-man – Feroviarul

Un fost ofițer al armatei britanice, care a fost chinuit ca un prizonier de război într-un lagăr de muncă japonez în timpul al doilea război mondial, descoperă omul responsabil pentru o mare parte din suferințele sale este încă în viață și își propune să-l confrunte.
Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgård
http://www.zfilmeonline.org/the-railway-man-2013-film-online-subtitrat/

Pentru cei care au disponibilitatea de introspecție:

Efectul umbrei

Fiecare dintre noi are o ”umbră” alcătuită din toate aspectele renegate sau respinse din noi înșine. Calitățile care nu și-au găsit locul adecvat în noi, de obicei din cauza unei educații lipsite de principii spirituale, s-au transformat în ceea ce numim, generic, defecte. Energia lor, nefiind gestionată într-un mod prorpiu, se întoarce împotriva noastră, și ne dăunează în loc să ne ajute. Ele sunt cauza pentru care viața noastră devine sumbră, de ele ne lovim autnci când ea devine ori banală, ori plină de probleme în loc să cunoaștem succese și miracole la tot pasul.
”The Shadow Effect” – ”Fenomenul umbrei” este un documentar care tratează acest aspect. Înțelegerea, asimilarea și aplicarea constantă a principiilor cuprinse în el transformă inevitabil calitatea vieții noastre. Îi dă culoare, strălucire și fericire.
Câteva cuvinte despre documentarul “Fenomenul Umbrei”:
Cei care cunosc cartea “Partea întunecată a căutătorului de lumină” sau alte cărţi scrise de Debbie Ford îşi pot face o idee despre însemnătatea acestui documentar şi despre cât de util poate să fie în transformare şi evoluţie.
Viziunea propusă de film este una holistică şi integratoare. Deoarece majoritatea dintre noi nu am fost învăţaţi cum să gestionăm în mod folositor energiile şi situaţiile negative, ne-am creat în timp obiceiul de a fugi de ele, sau de a ni le reprima. Totuşi, dacă vrem să fim mai compleţi, mai iubitori, mai aproape de Dumnezeu, este necesar să avem o altă abordare a acestora, și a vieţii în general. Și nu la un mod superficial, ci, efectiv, să trăim în alt mod şi să simţim altfel viața, exact aşa cum este ea, acceptând-o, fiind cu braţele deschise către orice lucru care ne vine şi pe care încă nu îl putem controla. Pe scurt, să iubim cu toată fiinţa lucrurile pe care le vedem bune, să ne îndreptăm cu totul spre ele, şi în acelaşi timp să nu fugim din faţa lucrurilor pe care le considerăm rele, ci să le gestionăm în aşa fel încât, în final, ele să ne ajute să fim şi mai buni.
Apropiindu-ne de Dumnezeu nu trebuie neapărat să ne forțăm să fim mai buni, ci mai degrabă să urmărim într-un mod sincer să fim compleţi şi totali. Şi tocmai acest efort este cel ce ne va face mai buni, pentru că sufletul îşi ştie singur drumul către Dumnezeu; urmându-l, el ne ve duce acolo unde ne dorim cu adevărat să fim, ba chiar şi mai mult.
Acest film aduce un punct de vedere care uneori poate fi greu de înţeles, alteori şocant. Touşi, orice minte deschisă şi orice suflet curat vor simţi şi vor înţelege ideea de bază a acestuia. Să nu uităm că Dumnezeu a creat tot ceea ce există: şi ceea ce numim bine, şi ceea ce numim rău, şi ceea ce numim rai, şi ceea ce numim iad…
Recomand cu drag “Fenomenul Umbrei” tuturor celor care au ajuns în viaţă la situaţii limită şi au căzut înainte de a se ridica, tuturor celor care s-au simţit sau se simt neputincioși în fața vreunei situații, tuturor cărora disperarea le-a făcut la un moment dat cu ochiul, şi de asemenea, fiecărui căutător spiritual autentic.
“Atenţie”, este un documentar care poate schimba destine! Vizionare inspiratoare!

http://vimeo.com/64009762

Pentru cei care doresc sa citesca recomand: Aventurile lui Oricine – Richard Bandler

O carte despre Oricine pentru Cineva, povesti si încercari prin care a trecut Cineva în cautarea a Ceva pe un tarâm aflat Oriunde, dar unde am fost cu totii, desi nu sunt sigur unde se afla, dar exista Undeva. Oricum, Bandler spune, de asemenea, povestea a Ceva în cautare de Orice care înseamna Ceva si va face sa va întrebati ce este Lucrul acela si daca este Nimic sau Totul. Totusi, când am terminat de citit aceasta carte, am descoperit Cumva ca Ceva m-a îndemnat sa citesc despre Oricine. Oricum, este o carte agreabila care merge Nicaieri si Pretutindeni pentru Oricine.

Cartea, la care autorul Richard Bandler (co-fondatorul NLP) a lucrat timp de mai multi ani, este o metafora care ne scoate mintea din fagasul ei obisnuit si ne face sa ne punem întrebari fundamentale. Este o carte care chiar prin simpla citire ne modifica nivelul constiintei.

câteva fragmente aici:

http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCgQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.vidia.ro%2Fmedia%2Fflashmagazine%2Fpdf%2Faventurile_lui_oricine%2Fa%2Fv%2Faventurile_lui_oricine_2_.pdf&ei=T2iuU9CEMobQ4QSauoCoAw&usg=AFQjCNEyVq3mFqn2M9JGg5bRi9hvIY4YBA&bvm=bv.69837884,d.bGE

și poate fi procurată de aici:

http://www.edituraexcalibur.com/index.php?main_page=product_info&products_id=20

semnatura-paula-drosescuCu mare drag,

Paula

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fii printre primii care află noutăți

Vei primi vești despre noile cursuri, workshop-uri și articole.

Share
Tweet
Share