N-am venit aici să moştenim Pământul…

()

 N-am venit aici să moştenim Pământul…

Replica, rostită de un medic, mi s-a învârtit mult timp în minte şi în suflet.

Meditând la înţelesuri am avut o altă măsură a timpului, care o fi el infinit, dar pentru fiecare dintre noi se poate reduce la doar o secundă, atât cât îţi trebuie să afli dacă a doua zi vei mai vedea lumina soarelui ori te vei cufunda în veşnicul întuneric.

O bătaie de inimă mi-a fost de ajuns ca să pricep că degeaba suntem mari şi tari, strângem averi, ne luptăm pentru funcţii şi poziţii înalte dacă am uitat să fim oameni şi am călcat peste toţi cei din jur.

Prieteni, familie sau pur şi simplu trecători prin viaţa noastră, dar de la care am fi putut învăţa cum să fim mai frumoşi, mai buni, mai îngăduitori şi chiar iertători că nimeni nu e uşă de biserică.

Rostul pelerinajului este drumul, nu neapărat destinaţia. Drumul, calea aia bătătorită ori plină de grohotişuri, pe care unii aleg să o străbată cu orice alt mijloc de transport, mai puţin pe jos fiindcă durează prea mult, e obositor şi doare.

De fapt, aici este tot înţelesul pelerinajului – drumul pe care îl parcurgem cu noi înşine, transformările prin care trecem, înţelesurile pe care le aflăm despre noi şi omul în care alegem să ne schimbăm ca să ne fie bine. Nouă, celor din jur şi naturii, de la care avem mereu pretenţii şi nu-i oferim nimic în schimb. Lansăm proiecte despre care ştim că vor otrăvi mai totul în jur, dar nu ne pasă fiindcă miza este doar cea financiară, tăiem copaci în neştire, secăm ape şi dărâmăm munţi doar pentru ca unii sau alţii să fie mai avuţi. Ne supunem cerinţelor străinilor atraşi de pământul nostru bogat, facem temenele celor care ne aruncă pungi cu bani şi uităm de noi.

Ne trezim abia când sufletul ţipă, iar trupul se zbate şi cere ajutor.

Atunci vom ajunge să măsurăm timpul în întâlnirile cu medicul şi spovedaniile către un Dumnezeu care ne-a tras de mânecă atunci când am greşit, dar am ales să-i întoarcem spatele, orbiţi de orgolii ori de flăcările arginţilor zornăiţi de cei care mereu ne cumpără.

 

semnatura-paula-drosescu 

 

  Cu drag,

  Paula
     Cu drag,

     Paula

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fii printre primii care află noutăți

Vei primi vești despre noile cursuri, workshop-uri și articole.

Share
Tweet
Share