Prizonier în propria minte (partea a doua)

()

 

Cu aceste noi informaţii, PURE, CLEAR şi HEART, asupra unui obiectiv SMART, plină de entuziasm pentru că găsisem CHEIA, am trecut la a reformula obiectivul meu.

(Nu vreau să îţi povestesc despre cât timp mi-a luat reformularea, despre cât timp am petrecut pentru a analiza, aşa cu simţ de răspundere, fiecare literă din acronime şi să constat dacă sunt în sensul definiţiilor). Într-un final, am fost mulţumită de formulare şi, cu obiectivul reformulat, mi-am văzut de activitatea mea.

Şi ce să vezi?

Obiectivul PURE de SMART ce era, cristal CLEAR şi din toată inima mea (HEART) refuza să se materializeze. Ba mai mult – nu numai că nu se materializa, ci parcă uşor-uşor mă îndepărtam de obiectiv.

Am mai căutat câteva cărţi de dezvoltare personală, le-am citit pe nerăsuflate şi am aflat că trebuie să scrii despre ceea ce îţi doreşti, să scrii cât mai mult, cu mai multe amănunte, să simţi că de fapt ai lucrul respectiv. Şi m-am apucat să scriu, să descriu cum scriu cartea respectivă, cum mă voi simţi când o voi fi terminat, ce vor spune cei care o vor citi….totul era exact aşa cum învăţasem de prin cărţile scrise de cei care avuseseră succes.

Şi ce să vezi? …….tot nu a funcţionat!

După care am dat peste informaţiile din zona spirituală care afirmau că „dacă este să nu se întâmple, nu se întâmplă! Pot să îmi doresc eu orice, dacă Universul nu doreşte (!??!) nimic nu se întâmplă”….adică, ceva de genul dacă nu sunt aliniate nu mai ştiu care planete nu ţi se îndeplineşte dorinţa. Când afli toate acestea devine destul de frustrant, nu este aşa?

Nu doream să accept că sunt persoana care face excepţie de la regulă.

Şi atunci ce este de făcut?

Cel puţin în cazul meu, am abandonat proiectul şi mi-am promis că îl voi relua când voi fi mult mai motivată. Motivată? Aha, dacă adăugăm la tot ce ştiu şi un pic de motivare – automotivare este imposibil să nu funcţioneze.

Motivare – automotivare: cam ce ar putea să mă motiveze ca să scriu ceva care nu îmi face plăcere să scriu, dar care îmi trebuie pentru a-mi păstra locul de muncă?

Cam care ar fi resorturile pe care ar fi necesar să le activez pentru a-mi duce obiectivul la îndeplinire?

Am convingerea că, la fel ca şi mine, şi unii dintre voi, dragii mei prieteni, aţi trecut prin experienţe mai mult sau mai puţin asemănătoare. Poate că aţi fost tentaţi să renunţaţi, să spuneţi că nu funcţionează, că nu este pentru voi, că…..

Fiecare dintre noi are acces la informaţii legate de modul în care să îşi programeze cariera şi profesia, şi cum să devină omul pe care şi-l doreşte.

Toate sunt informaţii care prezintă experienţele autorilor şi pentru ei se poate să fi funcţionat, iar pentru cititor să nu dea aceleaşi rezultate. Şi atunci ce facem?

Yin-Yang2După multe căutări am dat peste o informaţie care mi-a explicat de ce pentru unii funcţionează, în timp ce pentru alţii nu. Când între mintea conştientă şi cea inconştientă nu există o congruenţă, un echilibru, o armonizare perfectă, atunci lucrurile pe care ţi le propui nu au cum să se întâmple. În exemplul meu, cu mintea conştientă programasem scrierea cărţii care îmi era utilă la locul de muncă; în mintea subconştientă exista mesajul clar că nu îmi place ceea ce trebuia să fac, că nu voi putea face ceva de valoare. Conflictul dintre cele două a dus la încetinirea realizării obiectivului, la un consum masiv de energie şi timp şi la foarte mult stres autoindus.

Obiectivele pot fi îndeplinite uşor dacă cele două (mintea conştientă şi cea inconştientă) conlucrează, dacă sunt în armonie. Şi atunci cum ştim că cele două sunt în armonie? Când ceea ce faci, faci cu pasiune:

Anthony Robbins spune: „Când faci ceva, fă-o cu PASIUNE!”

Pasiunea este singura forţă care poate muta munţii din loc sau poate schimba cursul râului! Pasiunea te poate ajuta să apelezi resursele nebănuite pe care le ai în interiorul tău şi nici măcar nu eşti conştient de ele.

Pasiunea te ajută atunci când îţi este greu, când eşti obosit, când eşti gata-gata să renunţi.

Pasiunea este „combustibilul” cu care funcţionează mintea şi corpul tău.

Uneori pasiunea poate să ajute ca un obiectiv să ţi se împlinească chiar dacă nu este SMART sau PURE sau cum o mai fi corect sa îl formulăm.

Dar ce ne facem dacă obiectivul meu nu este încărcat de pasiunea necesară pentru a deveni realitate? Este posibil ca un obiectiv să nu te pasioneze, mai ales când este impus (de şef, antrenor, manager). În această situaţie, dacă chiar nu avem altă opţiune, putem să căutăm acele elemente din proces care să ne ajute să progresăm.

În exemplul meu, să scriu o carte de specialitate, procesul în sine era anevoios şi plictisitor. Am ales să-mi concentrez atenţia pe ceea ce îmi plăcea să fac: să strâng informaţii, să le conspectez, să le sintetizez. Aceste activităţi îmi fac plăcere – doresc să fiu cât mai bine informată despre subiectele despre care vorbesc. Pe lângă achiziţionarea informaţiilor, mai am nevoie şi de răbdare, atenţie, concentrare. Deci, un bun motiv pentru a le dezvolta şi cultiva concomitent.

În fiecare din aceste situaţiile cu care te confrunţi şi nu îţi fac plăcere, învaţă să identifici ce îţi face plăcere din ceea ce ai de făcut. Şi apoi, adaugă câteva calităţi pe care ai putea să ţi le dezvolţi simultan. Gândind în această manieră poţi să-ţi duci la îndeplinire orice obiectiv.

Şi apropo de Cine sunt cu adevărat? Un video minunat, despre linişte, calm şi armonia sufletului!

http://dotsub.com/view/15f0467f-d351-4224-acf5-df3f2ba9d5a0

semnatura-paula-drosescu

Cu drag, 

   Paula

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

2 comentarii

  1. Foarte frumos articolul si mai ales morala. Ai perfecta dreptate. Si mie imi lipseste motivatia de a face „ce trebuie sa fac” . Si atunci …caut alternative, impart in elemente mai mici, care imi fac place atfel incat sa ma apuc de treaba. Si daca m-am apucat…atunci am si terminat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fii printre primii care află noutăți

Vei primi vești despre noile cursuri, workshop-uri și articole.

Share
Tweet
Share