Relaxarea de la sfârșitul săptămânii

()

Bună dimineața!

A mai trecut o săptămână la sfârșitul căreia, poate că te simți obosit sau pur și simplu vrei să te uitți la un film sau să citești o carte.

Sunt mai jos câteva propuneri.

Dacă vrei să urmărești un film am mai multe sugestii.

Un film pe care unii dintre voi l-ați văzut, dar pe care acum, după experiențele prin care ați trecut poate fi perceput diferit este:

Pinocchio (1940)

da, un film care se adresează COPILULUI din fiecare dintre noi.

Este unul din filmele care are 2 premii Oscar.

Pinocchio este cel mai inovator şi substanţial film al lui Disney. Virtuozitatea tehnică n-ar însemna nimic dacă nu ar duce la un rezultat atât de frumos. Leonard Maltin – 1973 (The Disney Films).

Pinocchio este un film de animaţie lansat pe 7 februarie 1940 în Statele Unite, produs de Walt Disney şi regizat de Ben Sharpsteen şi Hamilton Luske. Este al 2-lea film din seria de filme animate Disney, serie care a început în 1937 o dată cu Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, şi filmul de animaţie clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile. Este bazat pe povestirea Aventurile lui Pinocchio a lui Carlo Collodi.

http://filmehd.net/pinocchio-1940-filme-online.html

 

Un film care mi-a fost recomandat ca fiind o comedie este:

The Best Man Holiday (2013)

Nu prea mi s-a părut a fi comedie, sau nu așa cum o definesc eu. Este un film aparent ușurel, dar care spre final începe să te facă să gândești la care este valoarea pe care o dai lucrurilor din viața ta.

Nu este un film din categoria acelora pe care mi-aș mai dori să le revăd, dar merită să aveți răbdare până la final. Mai ales dacă faceți raportarea la propria viață.

Cei de pe site îl prezentă cam așa: Când prietenii din colegiu se reunesc după 15 ani pentru a sărbători împreună Crăciunul, ei vor descoperi cât de uşor vor fi aprinse vechile rivalităţi şi poveşti de iubire…
http://www.filmeonline2013.biz/the-best-man-holiday-2013/

Un film norvegian surprinzător ca dinamism și acțiune este

Hodejegerne 2011

Este un film cu o nominalizare BAFTA și o nominalizare Academia Europeana de Film. De ce îl recomand? Pur și simplu este un film care m-a surprins, deși am citit despre ce se întâmplă în film, nu am anticipat acținea și în nici într-un caz finalul. În ultima perioadă am urmărit mai multe filme în care nu se vorbește limba engleză și am constat că am fost mult mai atentă la ceea ce se petrece în film, decât atunci când actorii vorbeau engleză și eram tentantă să ascult și să mai fac și altceva între timp (!!!!). Parcă am trăit altfel atmosfera filmului și acțiunea. Nu știu ce părere ai tu, poate îmi lași un comentariu. Mulțumec dacă o vei face.

Hodejegerne este un film crima,thriller 2011,regizat de Morten Tyldum.Roger Brown (Aksel Hennie), cel mai de succes vanator de capete din Norvegia, susține stilul său de viață luxos de furat tablourile de la clienții săi. Partenerul lui Ove (Eivind Sander), lucreaza la o companie de supraveghere și dezactivează sistemele de securitate la casele victimelor. Soția lui Roger, Diana (Synnøve Macody Lund), un proprietar de galerie, îl introduce lui Clas Greve (Nikolaj Coster-Waldau), un executiv care vrea să lucreze pentru Pathfinder, o companie de tehnologii GPS, pentru care Roger recruteaza. Roger devine gelos de atracția Dianei catre Clas, și, atunci când Diana îi spune că Clas deține o pictură rara Rubens, Roger și Ove se intalnesc pentru a lucra în detalii cu privire la furtul ei. Roger reuseste să fure pictura de la Clas de acasă, dar el descoperă telefonul Dianei lângă patul lui Clas ..

http://www.topvideohd.com/2014/02/hodejegerne-vntorii-de-capete-2011-filme-online.html

Ultima sugestie, un film britanic sensibil, pasional, neașteptat, irațional, foarte bine interpretat.

Damage – Pasiune fatală (1992)
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur. Jeremy Irons, Juliette Binoche, Louis Malle, Miranda Richardson
Unul din membrii de vază ai Parlamentului englez se îndrăgosteşte de logodnica fiului său, iar relaţia lor se transformă într-o pasiune obsesivă care, nu numai că îi distruge pe amândoi, ci le provoacă mult rău şi celor din preajmă.

http://filmehd.net/damage-pasiune-fatala-1992-filme-online.html

O carte pe care o găsești și în format pdf: Cele patru legăminte de Don Miguel Ruiz

https://archive.org/details/Don_Miguel_Ruiz-Cele_4_Legaminte_1_0_10__

 

Un audiobook fascinant, special care este o binemeritată răsfățare: Eckhart Tolle Liniste vorbeste

https://www.youtube.com/watch?v=-xIIA-mbZlI&feature=youtu.be

Să aveți un week-end așa cum vă doriți,

semnatura-paula-drosescuCu drag,

Paula

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

Fii printre primii care află noutăți

Vei primi vești despre noile cursuri, workshop-uri și articole.

Share
Tweet
Share