Relaxarea din week-end

()

Bună dimineața tuturor!

La Iași, SOARELE îmi surâde ademenitor, mă îmbie spre o plimbare prin Grădina Botanică. 😛  🙂

Ca mine, probabil mulți dintre voi își încep week-end-ul cu gândul la reîncărcarea bateriilor.

Uneori, când sunt obosită, îmi place să mă uit la un film.

Astăzi am să fac două recomdări total opuse.

Unul dintre filme este Wish I Was Here 2014 

Filmul poate fi văzut fie ca o comedie, fie ca o dramă. Pare a fi un film „ușor”, dar nu este așa.

Dincolo de aparența de facil, are replici care îți dau de gândit, sunt ușor amare, dar care fac parte din viașă, din modul în care ne trăim viața, de prioritățile pe care ni le stablim, de cum ne creștem copii.

Ce spun critici:

Wish I Was Here 2014 este un film de comedie,drama,scris si regizat de Zach Braff,cu actorii Zach Braff, Joey King, Pierce Gagnon.

Filmul incepe cu povestea lui Aidan Bloom, un actor care lupta,ca tată și soț, care la 35 de ani el încă încearcă să-si găsească identitatea; un scop pentru viața lui. El sfarseste încearcind să faca școală acasă cu cei doi copii ai lui, atunci când tatăl său nu-si mai permite să plătească pentru învățământul privat. Invățându-i despre viața in felul lui, Aidan descopera treptat unele părți din el pe care nu le-a putut găsi pina acum.

http://www.zfilmeonline.org/wish-i-was-here-2014-filme-online-subtitrat/

A doua recomandare este filmul Shelter 2010 din categoria filmelor psihologice care „te prinde” pe durata desfășurării. este genul de film care mie îmi place. Mai ales că este greu de intuit ce urmează.

Doctorul psihiatru Cara Harding (Julianne Moore) se află la aeroport dorind să meargă acasă. La puţin timp după ce vorbeşte cu fiica ei la telefon, care se află în grija fratelui lui Cara, Stephen (Nathan Corddry), ea este sunată de tatăl ei, Dr. Harding (Jeffrey DeMunn), de asemenea psihiatru. El îi spune despre un nou pacient foarte interesant pe care l-a găsit şi în ciuda ezitării, Cara se lasă convinsă de insistenţele tatălui ei de-a merge să-l vadă. Cara se întâlneşte cu pacientul (Jonathan Rhys Meyers) care nu poate merge şi se află într-un scaun cu rotile. El se prezintă drept David Bernburg.

Cara îl supune unor teste, cum ar fi chestionare, testul Rorschach şi teste de daltonism, care ies normale. După teste, Cara discută cu tatăl ei şi îi cere explicaţii în legătură cu dorinţa lui de-a se vedea cu David. Dr. Harding ridică apoi telefonul şi sună în încăperea în care se află David, iar după ce sună de câteva ori, David răspunde şi Dr. Harding întreabă de Adam. David întră instantaneu în convulsii şi după câteva secunde răspunde la telefon spunând „Eu sunt Adam”. Ea intră din nou în cameră pentru a vorbi cu David, care acum este Adam. Cara se prezintă din nou, iar Adam îi vorbeşte despre soţul ei care a fost ucis în urmă cu ceva timp.

Cara reia testele asupra lui Adam, teste care relevă că este daltonist. Înainte de-a părăsi camera vede că Adam este capabil de-a sta în picioare. Dr. Harding îi oferă apoi fiicei sale toate dosarele în legătură cu David. Concluzia ei iniţială David este o invenţie a lui Adam. Ea continuă cu investigaţiile şi descoperă anuarul lui Adam unde găseşte numele de David Bernburg atribuit unei poze cu un alt bărbat, care a rămas imobilizat în scaunul cu rotile din cauza unui accident şi era hotărât să descopere o modalitate de-a merge din nou. El însă a fost găsit torturat şi ucis, iar mama lui David îi spune lui Cara că fiul ei i-a întors spatele lui Dumnezeu. Pe vremea aceea, Adam avea doar 6 ani, iar Cara crede că el îl personifică pe David care a fost ucis în urmă cu 25 de ani.

http://filmesubtitratehd.ro/movie/shelter-tacerea-umbrelor-2010-online-subtitrat/

Săptămâna aceasta am lucrat cu mare spor cu ajutorul muzicii.

În caz că vă intresează sau vreți să încercați: http://www.youtube.com/watch?v=EWDwa5ToY3o

semnatura-paula-drosescuPână săptămâna viitoare, cu drag,

Paula

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fii printre primii care află noutăți

Vei primi vești despre noile cursuri, workshop-uri și articole.

Share
Tweet
Share