Sugestii pentru sfârșitul de săptămână

()

 Bine v-am regăsit dragi prieteni 🙂 

 Am primit câteva comentarii pe adresa blogului și vă sunt foarte recunoscătoare pentru acestea.

 Dacă doriți, se poate comenta direct pe pagină,   la final.

 

Dintre filmele pe care le-am văzut în ultima perioadă mi-a plăcut foarte mult: Exam (2009)

Este un film psihologic cu un subiect pe care încă nu l-am mai văzut abordat.

Un film care îți captează atenția pentru că, de fiecare dată când crezi că știi ce urmează constați că te înșeli.

Un film în care ai multe dintre ingredientele de succes: de la suspans, teroare, teamă, frustrare la atenție, solidaritate, crimă.

Și toate se petrec printre oameni educați, unde în altă parte? Oameni cărora le place să ucidă, bolnavi incurabil, oameni mici sufletește.

Despre ce este vorba în film poți citi în prezentarea pe care cei de pe site o realizează.

Opt candidaţi talentaţi au ajuns la etapa finală de selecţie pentru a se alătura unei corporaţii misterioase şi puternice. Intrând într-o cameră fără ferestre, un supraveghetor le dă optzeci de minute pentru a răspunde la o întrebare simplă. El le prezintă trei reguli pe care trebuie să le respecte sau vor fi descalificaţi: să nu vorbească cu el sau cu paznicii înarmaţi de la uşă, să nu-şi schimbe lucrările şi să nu părăsească încăperea. El porneşte ceasul şi pleacă. Candidaţii deschid plicurile, doar pentru a găsi că acestea sunt complet goale. După ce confuzia iniţială s-a diminuat, un singur candidat frustrat scrie “Eu cred că ar trebui să mă angajez, deoarece …, ” şi este expulzat cu promptitudine pentru răsfăţ. Restul candidaţilor în curând îşi dau seama că li se permite să vorbească între ei şi sunt de acord să coopereze în scopul de a afla care-i întrebarea: astfel ei putând concura pentru a răspunde la întrebarea respectivă. La început, ei suspectează că întrebarea poate fi ascunsă în documentele lor, ca un cod într-un card de credit şi realizează moduri de a expune cuvinte ascunse. Dar lumina, lichidele şi alte planuri toate sunt în zadar. Destul de repede, candidaţii încep să descopere secretele fiecăruia, prejudecăţile şi gândurile ascunse. Tensiunile cresc pe măsură ce ceasul scade în mod constant la zero şi fiecare candidat trebuie să decidă cât de departe este dispus să meargă pentru a-şi asigura locul de muncă.

http://filmehd.net/exam-2009-filme-online.html

 

A doua sugestie. Am ezitat foarte mult dacă să fac următoarea recomandare (acesta este și motivul pentru care sugestiile apar astăzi, sâmbătă, în loc de vineri).

Am văzut un film danez care a fost nominalizat anul acesta la Oscar la secțiunea Filme străine, iar la César 2014 a fost premiat la aceesși secțiune:

The Broken Circle Breakdown/Paradisul spulberat (2014) .

Este un film foarte complex, dur, real, trist, adevărat.

Ezitarea mea vine din faptul că este un film adevărat de dur și nu știu dacă este de vizionat în week-end când cei mai mulți doresc să se relaxeze și să râdă, să se bucure.

Prezentarea filmului:

Lungmetrajul The Broken Circle Breakdown este o adaptare după spectacolul musical omonim cu care actorul principal din film, Johan Heldenbergh, împreună cu actriţa Mieke Dobbels, au înregistrat un succes deosebit în mai multe teatre şi centre culturale europene.
Este povestea unui cuplu de tineri îndrăgostiţi. El cântă la banjo într-o trupă de bluegrass, ea are propriul salon de tatuaje. El, ateu convins, dar şi un romantic naiv; ea are corpul acoperit de tatuaje, dar o fire foarte raţională, cu picioarele pe pământ. Viaţa fericită le este brusc pusă la grea încercare după descoperirea unei maladii grave de care suferă fiica lor în vârstă de numai 6 ani. Cotidianul belgian Le Soir nota sâmbătă, după Gala Premiilor César 2014: „Ura pentru Belgia! The Broken Circle Breakdown / Alabama Monroe ne-a creat o surpriză prin câştigarea premiului pentru Cel mai bun film străin. Este o victorie cu atât mai prestigioasă cu cât filmul compatriotului nostru flamand (Felix Van Groeningen – n.red.) a concurat alături de nume mari precum Woody Allen, Tarantino, Paolo Sorrentino sau Alfonso Cuaron”.

În decembrie, anul trecut, regizorul Broken Circle Breakdown / Paradisul spulberat, belgianul Felix Van Groeningen, primea trofeul LUX Prize din partea preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz.

„Pentru mine este o mare onoare să ştiu că membrii Parlamentului European mi-au ales filmul, l-au urmărit şi l-au votat. Asta face ca LUX Prize să însemne o iniţiativă foarte importantă: te face să poţi vedea un film pe care altfel n-ai fi avut cum să-l vezi. Ajută filmele să ajungă în toate colţurile continentului, astfel încât lumea să le vadă. În fond, de aceea facem filmele”, a spus regizorul Felix Van Groeningen la decernarea premiului.

http://filmehd.net/the-broken-circle-breakdown-2012-filme-online.html

sau aici http://www.topvideohd.com/2014/02/broken-circle-breakdown-2012-filme-online.html

 

O carte pe care nu știu cum de nu am recomandat-o până acum este Putere nemărginită – Anthony Robbins

Este genul de carte care se citește încet, și apoi, se recitește, după care se încă odată de la capăt. Este genul de carte care se parcurge încet, care stă pe noptiere pentru ca să mai parcurgi câteva pagini și apoi, să adormi cu gândul la ceea ce ai citit.

Sigur că recomand să o achiziționați de la editură:

putere-nemarginita-anthonyhttp://www.librarie.net/p/12443/Putere-nemarginita-Anthony-Robbins/nia=86/niaadgr=U7AxMA?gclid=CIvE5b2v78ACFYXJtAod1xMAhw

Dacă chiar nu se poate există și varianta online gratis:

http://carti-online-gratis.blogspot.ro/2012/02/citeste-online-putere-nemarginita-de.html

semnatura-paula-drosescu

Week-end plăcut și pe săptămâna viitoare!

Cu drag,

Paula

 

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fii printre primii care află noutăți

Vei primi vești despre noile cursuri, workshop-uri și articole.

Share
Tweet
Share