|

TU cum îți privești SĂNĂTATEA?

()

Timp de citire: 4-5 minute

Articol posibil de parcurs și în varianta audio – aici: https://www.youtube.com/watch?v=JvCU7EIk8ZE

Repet întrebarea și te rog să reflectezi un pic:

TU cum îți privești/vezi SĂNĂTATEA?

Este important să faci acest mic exercițiu de explorare internă pentru procesul tău de transformare mentală – mulțumesc!

Și mai am o întrebare:

Te-ai gândit că SĂNĂTATEA este expresia nivelului de conștiință individual?

Din cele două întrebări de mai sus, cred că deja ai dedus secretul pe care doresc să îl împărtășesc cu tine. Sănătatea ești chiar tu și modul în care te percepi, cum te gândești la tine și te menții în formă. Este ceva incredibil de simplu, dar tocmai de aceea nu privim în acest mod lucrurile.

Se poate ca pentru tine să nu aibă sensul pe care îl voi da eu, dar și experiențele noastre de viață sunt diferite –Povestea mea o găsești aici https://pauladrosescu.ro/povestea-mea/

Din interacțiunile cu cei care vin la consultații, am observat că ei privesc SĂNĂTATEA ca pe ceva extern, străin de ei, ceva static și care „trebuie reparată, recuperată, refăcută” de către altcineva: medic, terapeut, kinetoterapeut, maseur, osteopat, chiropractician, de familie, etc. – dar NU DE EI, cei bolnavi, implicați în procesul de boală. Când suntem bolnavi, așteptăm rețete magice, miraculoase, care să ne vindece instant dacă se poate, care să „ia durerea”ca prin farmec și cu ajutorul cărora să obținem fix rezultatul pe care îl așteptăm!

Dar SĂNĂTATEA noastră nu este despre asta!

Să o luăm sistematic. De unde această așteptare ca altcineva să ne facă bine?

Un prim aspect rezultă din educația prin care trecem și care ne „învață” că ALTCINEVA știe/poate/face/acționează/întreprinde – este o formă prin care cedăm, de bună voie, puterea celor din jur, pentru că noi „suntem mici și nu știm/nu putem să….” – a se citi că așa ni se spunea cândva, când chiar eram mici fizic și nu reușeam să facem anumite acțiuni, dar vremurile acelea au trecut, însă în mintea noastră s-au înfipt atât de adânc acele cuvinte, încât fac parte din noi, nu le mai analizăm și mergem așa, adormiți, mai departe prin viață. Deci, dăm puterea altora, care să decidă în numele nostru.

Și al doilea aspect este modul în care folosim cuvinte și cum ne pot ele manipula.

SĂNĂTATE este un substantiv, da? Adică, este ceva definit prin acest cuvânt.

Când spunem STARE DE SĂNĂTATE înțelegem un mod în care suntem/funcționăm și pe care este necesar să îl obținem noi – să ne creăm o stare în care să stăm în sănătate.

Sesizezi cât de mare este diferența între SĂNĂTATE (pasivitate)
și STARE DE SĂNĂTATE (dinamism)?

Și mai departe, cum ar fi dacă am învăța să folosim:

SĂ NE PĂSTRĂM STAREA DE SĂNĂTATE/ SĂ AJUNGEM LA STAREA DE SĂNĂTATE?

– Mesajul pe care îl transmitem minții noastre subconștiente este clar: împreună (adică, mintea conștientă aliată cu mintea subconștientă) să facem (să ne unim, împreună) să ajungem în starea de a ne păstra sănătatea, sau de a ajunge înapoi așa cum am fost „proiectați” (concepuți).

Poate că ar fi cazul ca să începem să privim
STAREA DE SĂNĂTATE ca pe o transcendere a limitărilor
și sentimentelor de separație (noi și ceilalți).

Este posibil ca la tot ce am scris mai sus să te fi gândit deja. Uite ce doresc să subliniez: starea de sănătate ne-o putem aduce și păstra singuri. Așa cum ne programăm singuri sau suntem programați în sens negativ, de ce să nu realizăm și programarea în sens pozitiv?

David R. Hawkins, medic și psiholog american – Director medical al North Nassau Mental Health Center (1956 – 1980) și concomitent Director al Research at Brunswick Hospital (1968 – 1979) în Long Island, NY. Dr. David R. Hawkins a condus și cea mai mare clinică de acest gen din SUA. El a elaborat Harta Conștiinței Umane, în care a realizat o reprezentare a nivelului de energie corelat cu emoțiile umane. Te invit să remarci următoarele aspecte:

Piramida conștiinței – Dr.David Hawkins
  1. Sub nivelul 200 pe scala logaritmică se situează emoțiile care alimentează Ego-ul: mândria, furia, ura de sine și de ceilalți, lipsa de speranță, disperarea, regretul, deprimarea, îngrijorarea, neliniștea, poftele, resentimentele, aroganța – toate acestea sunt emoții care ne fac să ne restrângem, să ni se contracte câmpurile energetice și este ca și cum aceste emoții deschid larg poarta bolilor, le invită în interiorul nostru.
  2. Emoțiile care dau viață, hrănesc și sprijină viața sunt cele situate deasupra zonei de 200 pe scală (curaj), 250 (încredere), 310 (optimism), etc. Prin nivelul de energie pe care îl produc aceste emoții, ele sunt generatoarele stării de sănătate – care înseamnă să fim plini de viață, vioiciune, atitudine mentală pozitivă care este diferite de gândirea pozitivă cu orice preț. Atitudinea mentală pozitivă este atitudinea constructivă, pro-viață, prin care luăm în calcul toate variantele posibile și construim planuri alternative. Atitudinea mentală pozitivă este modalitatea realistă de abordare a vieții în integralitatea ei, așa cum vine la pachet cu toate aspectele.

Corpul nostru se supune celor ce sunt în mintea noastră. Cum așa?

Energia corpului fizic calibrează aproape la 200, ca și Pământul.

Între 400-499 pe scala logaritmică se descrie câmpul energetic al minții: intelectul, rațiunea, logica, generarea de gânduri. Din determinările făcute de dr. David R. Hawkins și confirmate de cercetările publicate de cei de la HeartMath Institute rezultă clar, fără dubiu, faptul că mintea poate conduce corpul tocmai prin diferența de câmp energetic. Altfel spus, dacă mintea crede ceva corpul execută, indiferent dacă este adevărat sau fals. Poate că deja te-ai gândit să mă întrebi cum explic faptul că cineva nu s-a gândit niciodată să se îmbolnăvească de X și la un moment dat face boala X.

Răspuns: campaniile prin care se vorbește despre o anumită boală generează frică în fiecare dintre noi și ne gândim – „Vai să nu mi se întâmple așa ceva, uite ce gravă este, ce complicații generează!” Informația ajunge în mintea subconștientă, chiar dacă noi nu dorim acest lucru, și la început modifică puțin, apoi din ce în ce mai mult câmpurile energetice prin scăderea constantă a frecvențelor: dacă nu mă crezi, verifică nivelul de vibrație de pe scala de conștiință de mai sus și vei constat că frica este la nivelul este 100. Dacă pe lângă această convingere mai rulează încă alte câteva, care sunt „șansele” să ne îmbolnăvim? Acum realizăm, odată în plus, cât de toxic este ca să lăsăm TV/radio să meargă în continuu în timp ce facem altceva sau să dormim în timp ce rulează programele TV.

Și încă ceva: în cazul bolilor, frica „vine la pachet” cu vina, învinovățirea (că bolnavul îți necăjești familia, cheltuie din resursele familiei, trebuie să fii îngrijit) și rușinea (de a nu fi fost suficient de rezistent în fața boli) – sigur că aceste emoții nu sunt conștientizate, dar din discuțiile prelungite cu pacienții ele ies la iveală. Toate aceste emoții (frica, vina, învinovățirea, rușinea) ce nivel de vibrație au? Și ne mai mirăm că „toate relele se abat peste noi”? Nu, nu bate Dumnezeu, ci ne atragem singuri aceste stări de boală.

Și în loc de concluzii, întreabă-te:
Care este lumea mentală în care trăiesc?
Care este emoția pe care o simt acum?
Care ar fi emoția pe care mi-o doresc să o simt acum?

Adu-ți aminte de momentul în care ai simțit acea emoție pe care ți-o dorești și simte-o din nou!
De ce nu – dacă totul este în mintea ta, deții și cheia spre o stare de sănătate!

Și pentru că tot am vorbi de conștiință, dar nu știu cât de clar îți este conceptul, îți las un video pe care să îl urmărești, dacă simți nevoia unor clarificări – What is consciousness? 

Aș vrea să nu ne despărțim decât după ce îmi lași un comentariu legat de cum ți-a plăcut ceea ce am scris sau cât de util ți-a fost materialul.

Pînă data viitoare,
Cu drag,

Paula

P.S. Dacă ți-a plăcut materialul, te rog să dai un share spre prietenii tăi, știi ce mult contează micile bucurii pe care le poți oferi gratuit! Mulțumesc!

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

Similar Posts

4 Comments

    1. Mulțumesc pentru comentariu și eu sper ca informațiile să fie utile!
      Zile cu sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *