Cum de suntem așa de bolnavi?

()

Am o întrebare care-mi umblă prin cap de câteva zile: cum puteau trăi străbunii noștri fără stres, burnout, toate bolile și fără pastile?

Dacă mergi pe stradă este imposibil să nu vezi măcar 2-3 farmacii pline ochi de medicamente care mai de care mai sofisticate.

Aud tot mai frecvent folosite cuvinte de genul: anxietate, depresie, epuizare, ulcer de stres, insomnie, ADHD, sindroame foarte rare descrise pe câțiva pacienți, celule stem, etc.

Chiar nu vi se pare ciudat că avem tone de medicamente și suntem din ce în ce mai bolnavi?
Suntem bolnavi de iluziile și fanteziile pe care ni le construim.
Suntem bolnavi de invidie și neîncredere.
De ignoranță și incultură.

Am mers prea în afara noastră, am acceptat „modele” care confundă creativitatea cu ideile trăsnite, designeri care în loc să ne educe estetic ne violentează vizual, ne-am pierdut pe noi și nu mai știm cine suntem, ce vrem și în ce direcție ne îndreptăm.

Corpul „țipă” cu disperare că ceea ce facem este prea mult pentru el și nu mai poate să gestioneze.

Poți să-ți faci zilnic cel mai mare cadou posibil – câteva minute să stai tu cu tine, într-o discuție, despre:

  • ce simți și unde
  • ce vrei să ți se întâmplă frumos în acea zi
  • proiectele și dorințele tale
  • gândurile tale
  • despre ce ai învățat ieri.

Peste toate împletește-ți o cunună de gânduri pe care să o porți zi de zi și mai adăugă câte un gând plin de iubire către tine, un gând plin de recunoștință pentru ființa minunată care ești, un gând plin de entuziasm ca al copilului din tine, un gând inspirat, certitudinea că ești aici și acum, în prezent.

Dragilor, bolile au la bază emoțiile noastre sau ale părinților sau generațiilor anterioare pentru că noi am crescut în acea energie a lor. Până nu vom înțelege mesajele pe care le poartă emoția și nu ne vom întoarce la noi smeriți, medicamentele nu ne vor vindeca, ci vor face să dispară tocmai mesajele către noi, nu boala. Boala rămâne acolo.

Poate că îmi veți da exemple de cazuri de vindecare sau de vindecări miraculoase. În acele situații a fost o schimbare majoră în modul de gândire și trăire emoțională. Se schimbă vibrația, se schimbă și starea. Deci, nu uita de cununa ta minunată de gânduri către tine.

Chiar merită!

Zile faine și aștept să-mi adresezi întrebări legate de relația emoții – gânduri – boală sau de semnificația bolilor.

Cu drag,
Paula

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *