|

(R)Evoluția internă – Ziua 2

()

Până când nu vom înțelege că schimbarea începe cu fiecare dintre noi…..”

Ziua 2: NU PERMITE NEGATIVITĂȚII SĂ FACĂ PARTE DIN VIAȚA TA!

Ceea ce citești acum face parte dintr-un program care are ca scop (R)EVOLUȚIA INTERNĂ – să te susțină în a avea parte de ceea ce îți dorești.
Până acum a fost:

Ziua 1: PASUL CLARITĂȚII și CONȘTIENTIZĂRII
Ce-mi doresc cu adevărat?
(R)Eoluția internă – Ziua 1

Poate că ai văzut filmul „Pe aripile vântului”. Dacă nu, ți-l recomand cu mare drag. Este acolo o replică care-mi place foarte mult: Scarlet O’Hara, personajul principal, spunea de fiecare dată când ceva nu-i era pe plac sau nu știa ce hotărâre să ia: „La asta am să mă gândesc mâine!” Această replică este echivalentul a ceea ce se spune să facem în cazul furiei, fricii: să respirăm profund, să lăsam ca lucrurile să curgă și apoi să luăm o decizie.

Poate că prima tentație este să răspunzi că nu se poate, că este greu când toți în jurul tău sunt furioși, frustrația, nervoși etc. tu să îți păstrezi calmul.

Da, ai dreptate, nu am spus că este simplu, dar cred că provocarea tocmai în aceasta consta – în a fi diferit de ceea ce fac ceilalți și în a-ți asuma acest aspect. Poate că ai observat și tu că există un soi de spirit de grup care ne conduce. Dar te-ai întrebat:

De ce să faci și tu la fel ca…?
De ce îmi doresc și eu acest lucru?
Chiar îmi este necesar….?
Cu ce mă ajută…..?
Ceea ce fac mă apropie sau mă depărtează de ceea ce mi-am propus?

De foarte multe ori se întâmplă să fim prinși în planurile, proiectele celor din jur. Și poate că nu este chiar cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla, pentru că dobândim o experiență. Ce mi se pare mie cu adevărat contraproductiv este atunci când permitem negativității celor din jur să fie și a noastră, când preluăm și integrăm emoții ale celor cu care venim în contact sau aderăm la cauze distructive.

În pasul anterior Ce-mi doresc cu adevărat?” te-am sensibilizat că succesul, indiferent de care este definiția ta pentru acesta, are foarte mare legătură cu vibrațiile pe care le generezi și în care trăiești.
Îți propun un exercițiu simplu de conștientizare – citește următoarele propoziții și fii atent/ă ce simți în corp:


Nu mă voi îmbogăți din…., dar măcar îmi voi plăti facturile! vs. Fantastic! Afacerea asta mă poate îmbogăți!

Doamne dă-mi strictul necesar traiului! vs. Doamne îmi doresc belșug în viața mea!

Nu am destul….(succes, bani, destule relații, etc.) vs. Am creativitatea (capacitatea de muncă, tenacitatea, înțelepciunea) de care am nevoie pentru a avea ….(succes, bani, destule relații, etc.).

Sunt bolnav/ă! Sunt obosită vs. Am energia necesară pentru a depăși situația!

Nu este o autopăcălire, ci pur și simplu un alt mod de a privi lucrurile, de a ne poziționa în zona care să ne fie favorabilă și să ne susțină în a merge mai departe.

Ziua 2: Nu permite negativității să facă parte din viața ta! este provocarea pe care ți-o lansez pentru astăzi. Și ca să fie un pic mai ușor: remarcă toate gesturile sau lucrurile pe care le spui, cuvintele de încurajare pe care (ți) le adresezi, zâmbetele pe care (ți) le trimiți în jurul tău. Oricât de obișnuite și normale ți se par, propune-ți să le faci. De fapt, ceea ce îți propun este revenirea la normalitatea frumoasă care să ne ajute să construim împreună, fiecare prin ce poate participa.

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *