|

(R)Evoluția internă – Ziua 3

()

Ceea ce citești acum face parte dintr-o CĂLĂTORIE care are ca scop (R)EVOLUȚIA INTERNĂ – să te susțină în a avea parte de ceea ce îți dorești.
Până acum a fost:

Ziua 1: PASUL CLARITĂȚII și CONȘTIENTIZĂRII
Ce-mi doresc cu adevărat?

Ziua a 2-a: NU PERMITE NEGATIVITĂȚII SĂ FACĂ PARTE DIN VIAȚA TA!

……și acum, mergem mai departe cu:

Ziua a 3-a: ÎNCEPE CU TINE ÎNSUȚI/ÎNSĂȚI
Chemarea la suprafață a liniștii din adâncul tău!

Suntem ceea ce facem în mod repetitiv.
Așa încât, excelența nu este o acțiune, ci un obicei.

Aristotel

Poate ai observat cât de bine știm ce este potrivit pentru ceilalți, ce ar trebui să facă alți, cum ar trebui să gândească sau să (re)acționeze, ce decizii să ia, și în general, totul devine floare la ureche dacă este despre ceilalți!

Eiii, cu totul alta este situația când este vorba despre noi….atunci când avem o problemă sau suntem într-un blocaj, avem toate scuzele de pe lume, credibile sau incredibile, și identificăm mult mai puține variante de ieșire din criză/blocaj.

Ai mai remarcat ce ușor arătăm spre ceilalți, dar foarte rar, aproape niciodată nu ne recunoaștem autorii propriului dezastru.

Când, de fapt, totul este despre noi, despre CĂLĂTORIA INDIVIDUALĂ prin această viață și mai ales, despre asumarea responsabilităților.

Am dat întâmplător peste un video tare fain, în care Oprah Winfrey vorbește despre programul ei Life 101 și la un moment dat face o afirmație:

Este datoria ta să devii integru/integră, complet/ă, nu perfect/ă.
Rolul tău în viață este……..

……te las să urmărești mai departe aici:

https://www.facebook.com/GLBLCTZN/videos/608526509661180/

Ne vine atât de greu să privim spre noi, să ne asculta vocea interioară și să deslușim mesajele corpului pentru că pur și simplu nu am fost educați în acest sens.

Acum, că informația a ajuns la tine, este timpul să reintri în contact cu tine și cu ceea ce ești. Cum? Simplu! Uite câțiva pași:

  • Te invit să te ridici în picioare sau măcar să stai cu spatele drept, nesprijinit de spătarul scaunului/fotoliului.
  • Respiră liniștit, calm,profund,  amplu, urmărind amplitudinea mișcărilor toracelui și abdomenului.
  • Apoi, fii atent/ă la aerul pe care îl respiri, lent, amplu: este cald/rece, îți produce o senzație specială, miroase specific sau nu, îți produce o senzație – tot ce poți detecta la nivelul nasului și care să aibă legătură cu aerul.
  • Continuă să urmărești traseul aerului – chiar dacă nu știi anatomie, pur și simplu îți imaginezi că aerul ajunge piept și de aici, circulă în tot corpul. Dacă nu îți poți imagina, te poți desena mental și apoi imagina cum circulă aerul prin corpul. Dacă pentru tine nici așa nu funcționează, pur și simplu centrează-ți atenția pe a respira liniștit și calm concomitent cu setarea intenției că aerul ajunge prin tot corpul și îți declanșează reacții foarte plăcute.
  • Fă inventarul stărilor plăcute, de relaxare și bine care îți apar în corp. Orice tensiune care îți mai apare, pur și simplu respir-o, las-o să se relaxeze și urmărește cum dispare (dacă apar tensiuni în corp, nu te îngrijora, permite-ți doar să te relaxezi, să lași durerea/disconfortul să se îndepărteze, așa pur și simplu, ca printr-o magie! – da, dă-ți voie, chiar dacă nu crezi că este posibil, joacă-te cu tine).
  • Urmărește să fii mereu în interiorul corpului tău (adică să nu îți urmezi gândurile – este posibil ca la început să îți apară tot felul de gânduri; este normal pentru că mintea nu vrea să piardă controlul asupra ta, îți dă tot felul de gânduri ca să vezi ce importantă este!!! – tot ceea ce ai de făcut este să respiri în continuare) și așa să te bucuri de timpul pe care ți-l acorzi.

La starea de liniște, calm, armonie pe care ai obținut-o în urma acestui exercițiu ai ajuns în câteva minute! Așa de puțin ne desparte pe NOI de NOI, pe NOI de BINE, pe NOI de ARMONIE.

Prețul „plătit”: câteva minute de respirație.

Avantajul? Imens pentru starea de bine pe care o poate aduce. Ne-am obișnuit cu lucruri sofisticate și complicate care să se învețe pe la masterate. Nu, nimic nu este complicat, ci este numai natural și incredibil de simplu. Îmi aduc aminte că o prietenă de a mea are o zicere minunată: „Tot ceea ce este de la Dumnezeu este simplu și ușor! Ce este greu și necesită mult efort și trudă, nu este de la Dumnezeu, nu este pentru noi!”

Dacă vrei să dai un nume tehnicii de mai sus, poți să îi spui simplu:

Chemarea la suprafață a liniștii din adâncul tău!

Asta numai pentru că nouă, adulților ne place să complicăm lucrurile, și poate că mintea logică are nevoie să se agațe de repere. Important este să faci exercițiul cât de des poți, câteva minute.

Beneficiile le vei observa singur/ă și te invit să le împărtășești în rubrica de comentarii și îți mulțumesc pentru interacțiune!

Acum ceva vreme am citit o povestioară care rezumată ar fi cam așa: pe piatra funerară a mormântului unui episcop anglican au fost câteva cuvinte.

Când eram tânăr și liber visam să schimb lumea.
Când am crescut am devenit mai înțelept și mi-am dat seama
că lumea nu poate fi schimbată, așa că mi-am dorit să aduc schimbări în țară.
Dar nici așa nu a funcționat.
Pe măsură ce îmbătrâneam încercam să-i schimb măcar
pe cei din familie. Dar nici așa nu am reușit!
Pe patul de moarte, mi-am dat seama că dacă m-aș fi schimbat pe mine,
a fi fost un exemplu bun de urmat pentru cei din familia mea,
pentru ca apoi, împreună să reușim să facem mai mult pentru
țara noastră care putea fi urmată de ceilalți din lume!

Inspirațional, nu este așa? Poate că dacă am fi noi exemplu care să fie urmat, lucrurile chiar ar putea să schimbe. Poate că ar fi cazul să ne gândim un pic:

Cum putem să îi cerem copilului nostru să nu se mai uite la TV/Facebook, când noi nu o facem?
Cum îi cerem celuilalt să ne iubească, când noi nu ne iubim?
Cum de vrem ca celălalt să știe ce nevoi emoționale avem (Ce ne dorim), când nouă nu ne este clar?
Cum ne permitem să râdem de cineva, când noi nu am încercat să facem acel lucru?

Și la final, te mai invit la un alt exercițiu simplu, dar foarte valoros, și pe care dacă îl vei aplica zilnic, măcar 30-35 de zile consecutiv, vei observa cum viața ta se va schimba, ușor și subtil, dar esențial. Rămâne să descoperi care sunt zonele respective!

Exercițiu de conștientizare

  • Observă-te care îți sunt acțiunile repetitive dintr-o zi, săptămână. Aceste acțiuni te apropie sau te depărtează de obiectivul pe care ți l-ai propus? De ex. dacă amâni ceva ce ți-ai propus te ajută să-ți atingi scopul/scopurile propuse? Dacă te uiți la TV te duce mai aproape sau mai departe de scopul tău? Dacă mă cert cu cineva mă ajută sau mă face să pierd energie?

Deci, nu uita de exercițiul de respirație (Chemarea la suprafață a liniștii din adâncul tău!) și de cel de conștientizare!

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *