|

Tanti Marița

()

În tabăra de olărit a lui Daniel Les – # Casa Olarului se întâmplă magii care merită trăite.

Una dintre acestea este facilitatea întâlnirii cu Tanti Marita – o femei din zonă care deși greu încercată de viață coase ii, țese la războiul de țesut manual și face o pâine așa cum nu am mai mâncat din copilărie. Nu știu dacă mă credeți, dar astăzi este a 9 zi de când a copt pâinea pe care o vedeți în imagine.

Și pâinea este gustoasă, nu se sfărâmă, are toate calitățile pentru a fi mâncată cu plăcere.

În timp ce savuram pâinea astea gustoasă mă gândeam ce are așa de deosebit.

Și mi-am dat seama că nu „are”, ci „este” frământată cu mult Suflet și cu multă Dragoste, adică acestea sunt parte din pâine.

Tanti Marița a frământat un lighean imens din care au ieșit cam 25 de pâini.

Tanti Marița ne-a invitat să împletim noi pâinea – gestul mi s-a părut special oferindu-ne sentimentul că facem ceva important. Cu toții știam că nu este așa, dar dorința ei ca să ne facă să ne simțim bine, a fost imensă.

Prima dată când am atins aluatul am avut senzația întâlnirii cu Dragostea materializată – o senzație care până acum nu am mai trăit-o.

O combinație de moale-tare, pufos-dens, fraged-rezistent, elastic-rigid, uscat-neted toate împletite cu multă sudoare, cu siguranța lucrului făcut de mii de ori și care a ieșit perfect de fiecare dată.

Senzațiile care erau declanșate de atingerea aluatului, m-au făcut să îmi doresc să mă joc un pic cu coca, să-mi aduc aminte de copilărie și de lipsa de griji de atunci, de Iubire și Fericire. Au fost momente magice pe care viața de la oraș nu ți le oferă sau noi nu ni le oferim.

Tanti Marița este genul acela de persoană care oferă necondiționat și care te face să te simți special, pentru că ea este specială. Și tot ce face ajunge să fie special nu pentru că își propune ci pentru că este dintr-un aluat de om special!

Respect!

Mulțumesc pentru această trăire împlinitoare!

Zile binecuvântate!

Cu drag,
Paula

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *