|

Cum să fac să am o stare de bine?

()

Timp de citire 4 minute

Înregistrarea articolului o poți asculta aici.

Titlul este o întrebare care mi-a venit pe e-mail. Și mulțumesc doamnei respective că ne-a dat posibilitatea să punctăm niște lucruri pe care le putem face – este suficient să ne aducem aminte să le aplicăm, pentru că le știm. Mai ales în această perioadă, în care panica și frica vin prin toate mijloacele și pe toate căile posibile, reamintirea devine utilă.

Ce înseamnă de fapt stare de bine?
Am să îți ofer mai multe perspective și vei vedea cu care rezonezi. O stare de bine:

  • este acea stare în care corpurile noastre (fizic, eteric, emoțional și mental – ai mai multe informații aici: https://pauladrosescu.ro/de-ce-ma-simt-obosit-chiar-daca-nu-am-muncit-prea-mult/) sunt în echilibru și se armonizează cu ceea ce Sufletul își dorește pentru noi – cu alte cuvinte, suntem în armonie cu programul nostru de viață;
  • înseamnă și absența conflictului interior, a emoțiilor de vibrație joasă (frica, teama, frustrarea, furia, neîncrederea, nesiguranță) precum și prezența Bucuriei față de ceea ce mi se întâmplă așa cum se întâmplă, indiferent de ce dorim;
  • poate fi o stare de calm, seninătate, relaxare, detașare de rezultat, toate însoțite de Bucuria experienței prin care trecem;
  • poate fi starea în care reușim să ne păstrăm claritatea mentală, calmul, răbdarea – și, mai ales, identificăm soluții,
  • reprezintă depășirea pragurilor emoționale pe care le înțelegem, integrăm și le binecuvântăm.

Sigur că este posibil ca pentru tine starea de bine să fie definită diferit; dar, dacă mergi mai în profunzime, ai să identifici unul sau mai multe elemente din cele de mai sus. Și, indiferent cum ar fi, mai folositor pentru tine este să îți definești starea de bine, să vezi care sunt parametrii între care funcționezi cel mai bine, când toate îți merg „unse”, și când este prezent și un sentiment de împlinire, de complet, toate acestea „ornate” cu Bucurie/Fericire/Iubire.

De ce este așa de greu să fim în armonie cu noi?
Nu este greu, doar că nu avem exercițiul de a face acest lucru, de a fi în armonie cu noi.
Sinceră să fiu, până în urmă cu câțiva ani, dacă cineva mi-ar fi spus să „fiu în armonie cu mine”, i-aș fi răspuns sarcastic: „Crezi tu că eu nu sunt în armonie cu mine? Tu nu verzi că am un copil, un soț, o profesie și o carieră, un apartament, o mașină și în fiecare vară merg în același loc la munte?”
Numai că nu asta înseamnă stare de bine. Aveam să aflu mai târziu. Aceea era imaginea socială pe care o credeam stare de bine și împlinire.

Nimeni nu ne învață să fim în armonie cu noi și fiecare face cum poate ca să se stabilizeze cumva.
Și, pentru că nu suntem „educați în spiritul armoniei cu sine”, ni se pare greu.

Cum putem ajunge la starea de bine?

Pas 1. DISPONIBILITATEA SPRE SCHIMBARE începe prin a defini starea de bine, a vedea ce sens are pentru noi și, în funcție de parametrii pe care ni i-am stabilit, constatăm ce avem, ce utilizăm deja, ce am putea dezvolta și modela. (Foarte simplu: este necesar și util să știu ce

 care este ținta; dacă nici nu-mi pun problema să fiu bine, atunci nici nu am de unde să știu ce acțiuni să întreprind.)

Pas 2. DISPOZIȚIA și DISPONIBILITATEA să muncești!

Da, aceasta este partea pe care o omit cei care îi invidiază pe cei care au/sunt în stare de bine. Cineva îmi spunea în timpul unei ședințe de Coaching că mie îmi este ușor să vorbesc despre calm și răbdare, pentru că eu am foarte mult din amândouă. Ca să ajung să am, am muncit și am făcut foarte multe exerciții cu mine, ca să mă temperez și am suferit din cauza gafelor generate de impulsivitatea mea de Săgetător!

Să muncești cu tine în procesul de a te descoperi, a afla cine ești, care îți sunt valorile, care sunt lucrurile care te fac fericit/nefericit, care îți sunt „butoanele” pe care este necesar să le explorezi și să le comuti în poziția optimă poate părea o aventură, un drum greu, dar merită!

Pas 3. ÎNCĂRCAREA ENERGETICĂ și NUTRIȚIONALĂ a organismului, pentru a îți crea o rutină sau disciplină și pentru a păstra mereu în minte ce ți-ai propus (cu alte cuvinte să ai energie fizică și mentală)

Pasul 3 este echivalent cu a spune că zi de zi să faci câte ceva în sensul dorit. Din motiv de efort și energie consumate zilnic, nu este recomandat să îți propui să faci multe schimbări în același timp.

Pasul acesta presupune și puțină atenție la ceea ce mănânci, cât, cum și când.

Tot ca sursă de energizare, amintesc orice fel de exerciții fizice.

Pas 4. DESCHIDEREA spre auto-observare și automonitorizare

Ca o concluzie, ca o ecuație matematică, pentru o stare de bine avem nevoie de:

DISPONIBILITATEA SPRE SCHIMBARE +
DISPOZIȚIA și DISPONIBILITATEA spre a munci +
DESCHIDEREA spre auto-observare și automonitorizare +
ÎNCĂRCAREA ENERGETICĂ și NUTRIȚIONALĂ

Care este punctul tău de vedere legat de starea de bine?

Ce ai adăuga?

Îți mulțumesc anticipat pentru implicarea de a răspunde.
Te invit să dai share – poate prietenii tăi pot completa; și nu uita să te înscrii la Newsletter, pentru că acolo trimit săptămânal tehnici și metode pe care le poți folosi cu efect imediat pentru îmbunătățirea stării de bine.

Ahaaa, și te mai rog să îmi spui care ar fi subiectele de interes pentru tine pentru a le putea aborda în viitoarele materiale! Mulțumesc!

Până data viitoare,

Cu drag,

Paula

P.S.: Dacă nu ai făcut-o deja, te aștept să te înscrii la Newsletter pentru că săptămânal primești informații pe care le difuzez numai către abonați, surprize care îți pot îmbunătăți calitatea vieții!

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *