| |

(R)Evoluția internă (Ziua 7): Ce ar trebui să se întâmple în viața ta ca să fii fericit/ă?

()

Timp de citire: 4 minute dacă răspunzi și la întrebări!

Ceea ce citești acum face parte dintr-o CĂLĂTORIE pe care ți-o propun și pe care am intitulat-o – (R)EVOLUȚIA INTERNĂ care are ca scop să te susțină în a avea parte de ceea ce îți dorești în viață, să-și fie alături în demersul de transformare evolutivă.

care are ca scop să te susțină în a avea parte de ceea ce îți dorești în viață, să-și fie alături în demersul de transformare evolutivă.

Despre ce am vorbit până acum?
….despre claritate, conștientizări, negativitate, găsirea liniștii din interior, permisiunea de a fi diferit, zâmbete, îmbrățișări…..și mai ales, despre multă Iubire către tine, către ceilalți. Despre toate acestea poți (re)citi aici:

https://pauladrosescu.ro/blog/

Citeam un articol despre FERICIRE: cum să fim fericiți, ce fac oamenii fericiți, ce înseamnă fericire și altele din aceeași categorie.
La un moment dat, am simțit că nu mă potrivesc cu ce spunea foarte doct autorul…..și pentru câteva minute m-am simțit ……nașpa……. că sunt diferită de ce susține el și că nu fac spun cercetătorii. Și apoi, mi-am dat voie să încep să mă gândesc ce este fericirea pentru mine.

Poate că înainte de a citi mai departe te întrebi și tu:

Cum definesc eu FERICIREA?

Eu mi-am dat o definiție, după care am constat că nu eram mai fericită că mi-am clarificat mintal noțiunea.
Buuun, avem definiția, toți știm teoria, dar practica se încăpățânează să se lase aplicată constant!
Și atunci mi-a venit firesc întrebarea:

Ce ar trebui să se întâmple în viața mea ca să fiu fericit/ă?

Te invit să îți iei câteva minute, să reflectezi…..
Să faci chiar și o listă!
Cu onestitate, doar este pentru TINE!
Gândește-te de câte ori până acum nu ți-ai spus ceva de genul: …..dacă……atunci….. Cu siguranță, la un moment dat toți ne-am făcut astfel de condiționări. Și ce se întâmplă când în sfârșit ajungem să ne îndeplinim presetările? …..parcă nu este chiar așa cum ne imaginam să fie! Și apoi, din nou ne setăm un alt obiectiv și alte prederminări și tot așa, până ajungem să nu ne mai dăm seama că pendulăm sistematic între prezent și viitor, că locuim mai mult în viitor, decât în prezent, ca și cum am putea simți în viitor, nu acum. Sigur că numai mie mi s-a întâmplat, nu este așa?

În limba română, substantivul FERICIRE este foarte frumos transformat în acțiune: să fiu fericit/ă. SĂ FIU – ca stare, trăire, dinamică emoțională. Dar ce facem unii dintre noi? Alegem să transformăm A FI FERICIT în A AVEA FERICIRE – când scriem în lista de obiective ceea ce ne dorim (cuvântul fericire) este ca și cum nu avem acel ceva și urmează să îl achiziționăm. Este un mesaj mai mult implicit, decât explicit. Nu este vorba despre a avea sau nu FERICIRE, ci pur și simplu despre o stare, nu o posesie.

Așa că întrebarea următoare vine firesc:

Când te decizi să fii fericit/ă?

Fericirea este o stare în care putem sau nu să intrăm, să zăbovim mai mult sau mai puțin, pe care să o părăsim. Dar este o decizie asumată, conștientă: A FI FERICIT/Ă. Nu este necesar să așteptăm ca cineva să ne dea ceva ce putem să ne „administrăm și singuri” și care nu are contraindicații, nu generează disconfort, nu are decât acele limite de administrare pe care ni le-am stabilit NOI! Deci, când te hotărăști ea este acolo, disponibilă, nelimitată.

Poate că nu identifici la tine Fericirea pentru că ai acoperit-o de convingeri care o fac să nu mai strălucească. Ce fel de convingeri? Din toate ariile vieții – ai aici un articol despre Cu ce te-ar putea ajuta Centrarea în Sine ?

P.S. Te invit să îmi scrii cum funcționează procesul pentru tine. Îți mulțumesc pentru feedback-ul care cu siguranță va fi valoros și util și altora.

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

Similar Posts

3 Comments

  1. Am doi baieti de care sunt extrem de multumit, împreună cu soția am un loc decent unde dormi, suntem destul de bine cu sanatatea, avem de mâncat în fiecare zi, fac ceva ce-mi place, deci, sunt fericit !

  2. Fericirea este o stare, depinde doar de noi cum fructificam fiecare moment/clipa din zi, cum facem ca lucrurile marunte sa ne bucure sufletul. Pe mine ma face fericita momentul in care ma trezesc dimineata, ca sunt sanatoasa, (pot sa ma bucur ca vad, ca aud, ca simt, ca pot sa merg), ca am un sot care ma iubeste in felul lui si pentru ce sunt eu, pot sa ma bucur de oamenii dragi mie, ca am un serviciu ca ma satisface profesional, intr-un cuvant ca ma bucur de viata. Sunt multe lucruri care crezi ca te fac fericit dar cel mai important lucru, din punctul meu de vedere este acela de a pe pune pe tine pe primul plan, sa te iubesti pe tine, sa te accepti asa cum esti, sa nu astepti ca fericirea sa vina de la cineva sau prin cineva. Fericirea esti tu si tu esti singurul raspunzator pentru fericirea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *