|

Un altfel de an 2020!

()

Este acea perioadă din an când ne facem liste de cumpărături, dorințe, obiective, schimbări – în general, listă cu orice ni se pare că nu funcționează sau vrem să înlocuim.

Nu știu cum a fost pentru tine acest an, și mai ales ce schimbări ai făcut în viața ta.

Singura certitudine pe care o am despre 2020 este că a fost anul SCHIMBĂRILOR, și pentru unii al TRANSMUTĂRILOR.

De ce spun asta?

Pentru că a schimba înseamnă a înlocui ceva cu altceva, pe cineva cu altcineva – și, da, în 2020 s-au întâmplat multe în acest sens: am înlocuit mersul la birou/facultate cu lucratul de acasă, am comandat mai mult pe internet decât să colindăm prin magazine, am identificat surse de aprovizionare de la micii producători fără să mai mergem la piață, facem mișcare din fața laptopului și nu la sală, etc.

Spun că pentru unii a fost un an de transmutare pentru că această limitare a contactelor interumane a fost un bun catalizator pentru o direcționarea atenției spre propria persoană și spre relația ceea ce ne înconjoară, cu zonele subtile din jurul nostru. Cuvântul transmutare are sensul de a ne transforma pe noi – și în același timp să ajungem la un alt nivel de înțelegere, percepere, comunicare și evoluție personală. Dacă tot acest extra-timp pe care l-am câștigat de la deplasarea spre și de la serviciu/școală și prin limitarea interacțiunilor sociale l-am folosit pentru a face „ordine și disciplină” în interiorul nostru, atunci cu siguranță că am perceput ca benefic anul prin ca am trecut. Sigur că nu a fost așa cum ne-am dorit, dar cu siguranță a fost un mare câștig personal. Proporția în care considerăm acest an ca pe unul de câștig depinde de fiecare dintre noi și de lentilele prin care ne privim viața. Și apropos de asta, te invit să faci un exercițiu util pentru cum vrei să fie viața ta din 2021: nu voi vorbi de obiective și cum să ți le setezi, pentru că sunt deja foarte multe materiale pe acest subiect:

Ceea ce îți propun este ceva diferit: să te uiți la fiecare dintre ariile vieții tale din 2020 (sănătate, profesie, carieră, hobby, relaxare, bani, familie, prieteni, dezvoltare personală și spirituală) și să te întrebi:

Pas 1. Ce m-a oprit să nu obțin ceea ce îmi doresc în ariile vieții?

Ce mă separă de obiectivele mele?

Fă o listă și dă-ți voie să scrii tot ce îți vine în minte, chiar dacă vei repeta anumite cuvinte în altă formă; „descarcă” tot sacul de gânduri și emoții! Tot, tot!

Pas 2. Ce mi-am propus este ce îmi doream cu adevărat?

…..sau: Sunt dorințele/obiectivele mele, sau sunt rezultate din nevoia de a fi aliniat/ă la ceilalți?

Pas 3. Acum citește fiecare arie în parte, cu explicațiile ei și întreabă-te cât de adevărate sunt explicațiile pe care le-ai identificat.

Sunt reale sau sunt numai niște scuze – de exemplu ți-ai dorit să te muți într-o altă țară, simți că nu îți place să locuiești în România. Ceea ce te oprește nu este că nu știi limba engleză sau că nu ai siguranța jobului. Faptul că nu știi engleza este numai o scuză pentru că poți învăța la orice vârstă – sigur că este numai un exemplu care conduce spre… întrebările potrivite:

Ce amân?
Ce evit?
Ce s-ar putea întâmpla care îți produce frică?
Ce te temi că nu vei putea păstra?

Știu că poate părea un paradox să dorești ceva și să amâni/eviți sau să-ți fie frică să obții ceea ce dorești, dar dacă vei fi onest/ă cu tine sigur vei descoperi despre ce este vorba.

Pas 4. Observi că ceva se repetă legat de neatingerea obiectivelor pe care ți le propui?

Se poate întâmpla ca în mai multe arii din viață să fie obiective care să aibă o rădăcină comună în ceea ce privește nefinalizarea lor, de exemplu: amânarea, frica de eșec, teama de a nu fi suficient de bun într-un domeniu. Rezolvarea rădăcinii comune conduce spre atingerea obiectivelor.

Pas 5. Cum îți folosești timpul?

Cât % aloci pentru a obține ce îți dorești?

Ne dorim lucruri, ne setăm obiective, dar nu ne facem timp în agendele noastre supraîncărcate pentru ceea ce ne dorim.

Observă-te: de câte ori nu ai renunțat la tine pentru ca să îi pui pe ceilalți înaintea ta?

Pas 6. Care sunt acțiunile cu care poți începe, și care să îți aducă mare bucurie atunci când le faci?

Acum, când te uiți la obiectivele/dorințele tale, le simți mai aproape sau mai departe de tine – de foarte multe ori avem obiceiul de a vedea obiectivele/dorințele ca pe ceva la distanță de noi, ca pe o potențialitate care este greu de atins, cu multă muncă, trudă și efort, pentru că auzim încă de când suntem mici: Viața este grea! Nu mai visa! Banii nu cresc în copaci! Bani la bani trag, sărăcia la sărăcie!etc. Dar dacă ai face un exercițiu de imaginație, și te-ai apuca să te gândești la obiectivele/dorințele tale Ca și cum (articolul pe acest subiect îl găsești aici: https://pauladrosescu.ro/cadrul-ca-si-cum/) le-ai avea, și din acea stare să identifici care sunt pașii pe care îi ai de făcut, cum ar fi? Joacă-te și vei constata diferența și mecanismul prin care lucrurile ce se întâmplă. Diferența este una importantă: când îți setezi obiective pe care să le atingi o faci din energia mentală, când te joci și îți imaginezi faci loc energiei electromagnetice din inimă – care te conduce pe calea potrivită și mai ușoară pentru tine.

Sper ca acest articol scurt să îți fi fost util.

Te rog să îmi scrii ce rezultate ai obținut, și nu uita să dai share la informație printre prietenii tăi, ca împreună să construim o altă calitate a vieții.

Mulțumesc!

Cât de mult te-a ajutat acest articol?

Click pe steluță și votează articolul!

Votul mediu / 5. Număr voturi:

Niciun vot până acum! Fii prima care votează acest articol.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *